آشنایی با مواد پلی اتیلن

آشنایی با مواد پلی اتیلن

آشنایی با مواد پلی اتیلن

آشنایی با مواد پلی اتیلن به عنوان یکی از پر کاربرد ترین مواد شیمیایی در جهان بسیار مهم می باشد. امروزه اگر به اطرافمان نگاهی بی اندازیم حتما آثاری از این مواد را مشاهده خواهیم کرد. خود پلی اتیلن بر پایه مواد ترموپلاستیک می باشد. ترمو پلاستیک به موادی گفته می شود که در اثر حرارت تغییر حالت داده، ذوب می شوند و پس از اینکه دمای ان ها کاهش یافت به حالت اولیه خود باز می گردند. پلی اتیلن یا (PE) از خانواده رزین های پلی الفین به شمار می رود که امروزه در صنایع مختلفی به کار گرفته می شود.

تهیه و تولید مواد پلی اتیلن

تهیه و تولید مواد پلی اتیلن یکی از سوالات مهم افرادی است که با این ماده سر و کار دارند. همانطور که اطلاع دارید مواد پلی اتیلنی به طور کلی به سه دسته مواد پلی اتیلن سبک، سبک خطی و سنگین تقسیم بندی می شود. هر کدام از این پلی اتیلن ها دارای بافت های متفاوتی با هم دارند. در نتیجه تهیه و تولید هر کدام از این مواد ها نیز با هم متفاوت می باشد. نقطه مشترک تهیه و تولید این مواد پلی اتیلنی دستگاه های مورد استفاده در آن می باشد. در خط تولید این محصولات از راکتور ها و سانتریوفیوژ های معینی استفاده می شود.

تاریخچه توسعه مواد پلی اتیلن

شاید برای شما نیز تاریخچه توسعه مواد پلی اتیلنی مبهم بوده و ندانید که این محصول در چه زمانی پا به عرضه صنعت گذاشته و از چه زمانی در صنایع مورد استفاده قرار گرفت. ما سعی داریم در این بخش شما را از تاریخ پلی اتیلن (PE) مطلع نماییم. شاید برایتان جالب باشد که این محصول در ابتدا به طور اتفاقی کشف شد. در سال 1898 دانشمندی آلمانی به نام هانس وون در هنگام انجام آزمایشات در آزمایشگاه خود به ترکیبی مومی شکل را به صورت سنتز کشف کرد.

این آزمایش پایه گذاری خوبی برای کشف پلی اتیلن ایجاد کرد. پلی اتیلن یک پلیمر ساده می باشد. به عبارت دیگر پلی اتیلن(PE) یا پلی اتن ساده ترین نوع پلیمر می باشد که از یک بند دوگانه ساخته می شود. بعد ها در سال 1935 یکی از دانشمندان جهانی با انجام آزمایشات مختلف روش تولید پلی اتیلن را توسعه داد. بعد ها این روش نیز دستخوش تغییراتی شده است.

تهیه و تولید مواد پلی اتیلن

ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مواد پلی اتیلن

ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مواد پلی اتیلن یکی از دلایلی است که این محصول در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این ویژگی ها اغلب خصوصیات پلی اتیلن را نیز مشخص می کنند. این بخش برای اطلاع شما از این ویژگی ها تهیه شده است. موارد زیر نمونه هایی از ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مواد پلی اتیلن می باشد.

1- از مهم ترین ویژگی های فیزیکی پلی اتیلن می توان به قدرت آن در برابر فرسایش اشاره نمود. این ویژگی سبب شده است تا امروزه بسیاری از لوله های انتقال آب از پلی اتیلن های مختلف ساخته شده باشند.

2- پلی اتیلن در برابر مواد شیمیایی مقاومت خوبی از خود نشان داده و واکنش بسیار کمی با این مواد نشان می دهد. این محصول در برابر اکثر حلال های رایج در دمای معمول یعنی 20 درجه سانتیگراد مقاومت بالایی داشته و واکنش نمی دهد. همین ویژگی سبب شده است تا لوله های انتقال برخی مواد شیمیایی از جنس پلی اتیلن ساخته شود.

روش های تولید مواد پلی اتیلن

همانطور که تا کنون نیز به آن اشاره شد پلی اتیلن از فرایند پلیمریزاسیون تولید شده و در صنایع عرضه می شود. این پلیمریزاسیون دارای دو نوع می باشد. روش های مختلف پلیمریزاسیون نوع مختلفی از پلی اتیلن را تولید می کنند. دو روش تولید مواد پلی اتیلن به شرح زیر می باشد.

  1. پلیمریزاسیون در فشار بالا: همانطور که از نام این روش پیداست در این روش باید فشار بسیار زیادی ایجاد شود. فشاری که در این روش مورد استفاده قرار می گیرد بسته به شرایط چیزی در حدود 1000 تا 3000 بار می باشد. در نتیجه این روش پلی اتیلن سبک تولید می شود.
  2. پلیمریزاسیون در فشار پایین: در این روش برخلاف روش قبل پلیمریزاسیون در دما و فشار کمتری صورت می گیرد که در نتیجه آن پلی اتیلن های سنگین و خطی تولید می شود.

کاربرد های پلی اتیلن در صنعت

کاربرد های پلی اتیلن در صنعت بسیار زیاد بوده و نمی توان همه آن ها را در این بخش ذکر کرد. موارد زیر مهم ترین کاربرد های انواع پلی اتیلن در صنعت می باشد.

  1. ساخت لوله ها و اتصالات: مهم ترین کاربرد پلی اتیلن مخصوصا پلی اتیلن های سنگین ساخت لوله و اتصالات انتقال مواد می باشد.
  2. صنعت خودرو سازی: برخی از لوازم پلاستیکی موجود در خودرو ها از مواد پلی اتیلنی ساخته می شود.
  3. صنعت بسته بندی: صنعت بسته بندی یکی دیگر از صنایعی است که مواد پلی اتیلن بیشتر در آن مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت جعبه ها، پالت ها و قوطی های پلاستیکی به وسیله این محصول انجام می شود.

انواع مواد پلی اتیلن

انواع مواد پلی اتیلن به شرح زیر می باشد.

  1. پلی اتیلن سبک: پلی اتیلن سبک ساده ترین نوع پلی اتیلن می باشد. در این نوع پلی اتیلن فاصله مولکول ها از هم بیشتر و در نتیجه شاخه های آن بلند تر و بیشتر می باشد.
  2. پلی اتیلن سبک خطی: پلی اتیلن سبک خطی نوع دیگری از مواد پلیمری می باشد که طیف وسیع تری از مواد تهیه شده را در بر می گیرد.
  3. پلی اتیلن سنگین: پلی اتیلن سنگین همانطور که از نامش پیداست چگالی بالایی داشته و با توجه به وزن آن در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

روش های تولید مواد پلی اتیلن

سوالات متداول

1- آیا لوله هایی که با مواد پلی اتیلنی ساخته می شوند جایگزین مناسبی برای لوله های قدیمی فلزی می باشد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در اغلب اوقات بله این نوع لوله ها برای جایگزینی مناسب می باشند. اما بهتر است قبل از اینکار محل و شرایط استفاده مورد بررسی قرار بگیرد.

2- مزایای استفاده از محصولات مواد پلی اتیلنی چیست؟

مزایای استفاده از مواد پلی اتیلنی بسیار زیاد بوده و نمی توان در این بخش همه آن ها را ذکر کرد. یکی از مهم ترین مزایای این مواد می توان به اتصال آسان به یکدیگر و جلوگیری از نشتی اعلام کرد.

3- معایب کلی انواع مواد پلی اتیلنی چیست؟

معایب این نوع محصولات بسیار کم می باشد. از جمله این معایب می توان به شکسته شدن آن بر اثر فشار زیاد، مقاومت نسبتا کم در برابر اشعه یو وی و فرا بنفش اشاره نمود.

سخن پایانی

در این مقاله ما به یکی از پر کاربرد ترین و محبوب ترین مواد پلاستیکی اشاره کردیم. این ماده در صنایع مختلفی که در بخش های قبل ذکر شد مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده های این محصول با توجه به ویژگی های آن بسیار گسترده می باشد. مهم ترین ویژگی های این محصول مربوط به ویژگی های فیزیک و شیمیایی آن می باشد که در این مقاله ذکر شده است. در این مقاله ما به روش تهیه و تولید این ماده شیمیایی نیز اشاره و روش های مختلف ان را ذکر کردیم.

بازرگانی ایرتاز عرضه کننده و تولید کننده انواع مواد اولیه، پلی اتلین، پلی پروپیلن ها، کامپاندها مستربچ و انواع لوله های باکیفیت و قیمت مناسب به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. جهت خرید این محصولات و مشاوره می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش تماس بگیرید.

شماره تماس: 09104417319

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین پروژه ها