واکس پلی اتیلن (PE-WAX) چیست؟

واکس پلی اتیلن (PE-WAX) چیست؟

واکس پلی اتیلن (PE-WAX) چیست؟

واکس پلی اتیلن (PE-WAX) چیست؟ یک ماده شیمیایی است که در صنایع مختلف مانند پلاستیک، رنگ، چسب، لعاب و غیره کاربرد دارد. این ماده از پلی اتیلن، یک نوع پلاستیک رایج، به دست می آید. پلی اتیلن در دمای بالا و فشار زیر خاکستر قرار می گیرد و به صورت پودر یا گرانول تبدیل می شود. سپس با ذوب و قالب گیری آن، این واکس ساخته می شود. در این مقاله، ما با انواع، ویژگی ها، کاربردها، مزایا و معایب این واکس آشنا خواهیم شد. با ادامه مقاله با ما همراه باشید تا یک دید کلی و جامع درباره واکس پلی اتیلن (PE-WAX) بدست بیاورید.

آشنایی با واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

واکس پلی اتیلن یک نوع واکس شیمیایی است که از پلیمریزاسیون پلی اتیلن به دست می آید. پلی اتیلن یک نوع پلاستیک است که در تولید بسیاری از محصولات مانند بطری ها، ساک ها، لوله ها و غیره استفاده می شود. وقتی پلی اتیلن در دما و فشار بالا قرار بگیرد، مولکول های آن به هم پیوند می خورند و یک ماده جامد و سفت به نام واکس پلی‌اتیلن تشکیل می شود. این نوع واکس ها دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود هستند که باعث می شود در صنایع مختلفی کاربرد داشته باشد.

انواع واکس پلی اتیلن

واکس پلی اتیلن می تواند به دو شکل وجود داشته باشد. پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) و یا پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) باشد. این دو نوع از لحاظ ساختار، خصوصیات و کاربرد های آنها متفاوت هستند. LDPE دارای زنجیره های شاخه دار و نامنظم است و در نتیجه کمتر متبلور میشود و مقاومت آن بالا است. HDPE دارای زنجیره های خطی و منظم است و در نتیجه بیشتر متبلور میشود و مقاوم است.

LDPE دارای نقطه ذوب پایین تر (105-115 درجه سانتی گراد) و HDPE دارای نقطه ذوب بالاتر (130-140 درجه سانتی گراد) است. LDPE به عنوان یک روان کننده خارجی در PVC، رزین های حرارتی، رنگ ها، چسب ها، لعاب ها و غیره استفاده می شود. HDPE به عنوان یک عامل پخش کننده، فعال کننده، پراکنده کننده رنگدانه، تثبیت کننده، روان کننده، جلا دهنده، پردازش لاستیک و غیره استفاده می شود.

آشنایی با واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

ویژگی های واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

واکس پلی اتیلن یک نوع واکس شیمیایی است که دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد است. این خصوصیات باعث می شود که این ماده در صنایع مختلف کاربرد داشته باشد:

انعطاف پذیری: این واکس قابل شکل دادن است و می توان آن را به صورت پودر، گرانول، لوله، قطعه و غیره تولید کرد.

مقاومت شیمیایی: این واکس در برابر حلال ها، اسید ها، باز ها، آب، حرارت، نور، باکتري ها و قارچ ها مقاوم است.

سازگار با وکس‌های ديگر: این واکس را می توان با ساير وhكس های طبيعی يا سنتزی تركيب كرد تا خصوصيات آن را بهبود بخشد.

روان کننده: واکس پلی اتیلن به عنوان يك روان كننده خارجي در PVC، رزین های حرارتي، رنگ ها، چسب ها، لعاب ها و غيره استفاده مي شود.

پایدار حراراتی: واکس پلی‌اتيلن دارای نقطه ذوب بالاتر (130-140 درجه سانتی گراد) نسبت به سایر واكس های طبيعی يا سنتزی است.

کاربردهای واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

واکس پلی اتیلن یک نوع واکس شیمیایی است که در صنایع مختلف مانند پلاستیک، رنگ، چسب، لعاب و غیره کاربرد دارد. برخی از کاربردهای رایج این واکس عبارتند از:

تولید محصولات پلاستیکی و تزریقی: این واکس به عنوان یک روان کننده خارجی در PVC، رزین های حرارتی، مستربچ، WPC و غیره استفاده می شود. این ماده باعث می شود که مذاب پلاستیک به راحتی از قالب جدا شود و سطح صاف و براق داشته باشد.

تولید رنگ ها: این واکس به عنوان یک عامل پخش کننده و فعال کننده رنگدانه ها در رنگ های آبی، روغنی، پودری و غیره استفاده می شود.

تولید چسب ها: واکس پلی اتیلن به عنوان یک تثبیت کننده و جلا در چسب های ذوب داغ، چسب های سرد، چسب های قابل حمل و غیره استفاده می شود. این ماده باعث می شود که چسب دارای قدرت چسبیدگی بالاتر، نقطه ذوب مناسب تر، سخت شدگی بهتر و درخشش بالاتر باشد.

کاربردهای واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

مزایای واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

واکس پلی اتیلن یک نوع واکس شیمیایی است که دارای مزایای زیادی برای صنایع مختلف است:

افزایش بازده تولید: این واکس باعث می شود که مذاب پلاستیک به راحتی از قالب جدا شود و سطح صاف و براق داشته باشد.

افزایش کیفیت محصولات: این واکس باعث می شود که رنگدانه ها به خوبی در بستر رنگ توزیع شوند و خصوصیات رئولوژیک، ضد خش، ضد آب به آن ببخشد.

کاهش هزینه ها: این واکس یک ماده ارزان قیمت است که با سایر واکس های طبیعی یا سنتزی ترکیب می شود. این ماده باعث کاهش مصرف سایر افزودنی ها و حلال ها می شود.

معایب واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

واکس پلی اتیلن (PE-WAX) یک نوع واکس شیمیایی است که علاوه بر مزایای زیادی که دارد، برخی از معایب و محدودیت هایی را نیز به همراه دارد:

پایین بودن سختی: این واکس دارای سختی کم است و در برابر فشار و خمش ضعیف عمل می کند. این ماده نمی تواند به عنوان یک تقویت کننده یا تثبیت کننده ساختاری در پلاستیک ها استفاده شود.

پایین بودن استحکام حرارتی: این واکس در دماهای بالاتر از نقطه ذوب خود (130-140 درجه سانتی گراد) شروع به ذوب شدن و تغییر شکل می کند. این ماده نمی تواند در کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر حرارت بالا دارند استفاده شود.

معایب واکس پلی اتیلن (PE-WAX)

سوالات متداول

1- واکس پلی اتیلن چگونه تولید می شود؟

این واکس از پلیمریزاسیون پلی اتیلن به دست می آید. پلی اتیلن در دمای بالا و فشار زیر خاکستر قرار می گیرد و به صورت پودر یا گرانول تبدیل می شود. سپس با ذوب و قالب گیری آن، این واکس ساخته می شود.

2- واکس پلی‌اتیلن با زیست محیط چه رابطه ای دارد؟

این واکس یک نوع واکس شیمیایی است که با زیست محیط سازگار نیست. این ماده در برابر تجزیه زیستی مقاوم است و ممکن است به حیات وحش و آبزیان آسیب برساند. بنابراین، استفاده از این ماده باید با رعایت استانداردهای زیست محیطی صورت گیرد.

3- واکس پلی‌اتیلن با چه مواد دیگری ترکیب می شود؟

این واکس را می توان با سایر واکس های طبيعی يا سنتزی تركيب كرد تا خصوصيات آن را بهبود بخشد. برخی از واكس هایی كه با واكس پلی‌اتيلن تركيب می شوند عبارتند از: پارافین، کارنوبا و غيره.

سخن پایانی

واکس پلی اتیلن (PE-WAX) یک نوع واکس شیمیایی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله، ما با تعریف، انواع، خصوصیات، کاربردها، مزایا و معایب این ماده آشنا شدیم. دیدیم که این نوع واکس چگونه به عنوان یک روان کننده، عامل پخش کننده، فعال کننده، تثبیت کننده، جلا دهنده، پردازش لاستیک و غیره عمل می کند.

همچنین دیدیم که این واکس دارای سختی و استحکام حرارتی پایین است و با زیست محیط سازگار نیست. در مقاله سعی کردیم به شما چگونگی استفاده از واکس پلی اتیلن (PE-WAX) را نشان دهیم و سعی کردیم همه جوانب آن را در نظر بگیریم و به آن بپردازیم.

بازرگانی ایران تاز عرضه کننده و تولید کننده انواع مواد اولیه، پلی اتلین، پلی پروپیلن ها، کامپاندها و مستربچ های باکیفیت و قیمت مناسب به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. جهت خرید این محصولات و مشاوره می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش تماس بگیرید.

شماره تماس: 09104417319

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین پروژه ها