لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله پلی اتیلن چیست؟ این لوله‌ها از گرانول‌ها‌ی مقاوم تولید می‌شوند و برای انتقال مواد مختلف بکار می‌روند. امروزه آن‌ها جایگزین لوله‌های فلزی شده‌اند و کاربرد بالایی دارند. لوله‌های پلی اتیلنی در انواع آبرسان، گاز و مواد شیمیایی ساخته می‌شوند. این محصول‌ها در برابر تجزیه‌ی میکروب‌‌ها، رسوب مواد و در مقابل نور خورشید مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

لوله‌های آبرسانی قطره‌ای و بارانی برای آبیاری گیاهان مختلف بکار می‌روند. لوله‌ها متناسب با کاربرد خود بصورت تک جداره یا دو جداره طراحی می‌شوند. این محصول‌ها در مقابل سایش و خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. در این مقاله به معرفی لوله‌های پلی اتیلن خواهیم پرداخت.

انواع لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن در صنایع مختلف کاربرد بالایی دارد. این لوله‌ها جایگزین مناسبی بجای لوله‌های قدیمی فلزی و بتنی می‌باشند. چون از ویژگی‌های بارزی برخوردار هستند. این محصول‌ها انعطاف پذیر، سبک و ارزان می‌باشند و کار با آن‌ها آسان‌تر است. لوله‌ها از نظر کاربرد در انواع آبرسانی، گازی، فاضلاب و… تولید می‌شوند. هر کدام از آن‌ها مزایا و کاربرد‌های خاصی دارند.

بیشتر بخوانید: انواع پلی‌ اتیلن

انواع لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن آبرسانی

لوله‌های پلی اتیلن آبرسانی بسیار مقاوم می‌باشند. این لوله‌ها در فشار بالایی کار می‌کنند و از مواد پلی اتیلن سنگین یا HDPE ساخته می‌شوند. آن‌ها اندازه‌های متفاوتی دارند و در سایز‌های ۱۶میلیمتری بیشتر در بازار‌ها به فروش می‌رسند. این لوله‌ها در موارد حساس با  فشار ۲۰ بار و بطور معمول در فشار‌های ۶ تا ۱۶ بار تولید می‌شوند. پلی اتیلن‌های سنگین بسیار مستحکم هستند و در برابر ضربات مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. این لوله‌ها تک جداره هستند و بعنوان محافظ در قسمت داخلی آن‌ها بکار می‌روند. لوله‌های آبرسانی برای آبیاری قطره‌ای و بارانی مناسب هستند.

کاربرد لوله پلی اتیلن آبرسانی

لوله‌های پلی اتیلن آبرسانی در انتقال آب به مقصد مورد نظر نقش مهمی دارند. در ادامه به برخی کاربرد‌های رایج آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • این لوله‌ها برای انتقال آب آشامیدنی شهر‌ها و روستاهای مختلف بکار می‌روند.
  • آن‌ها در آبیاری صیفی‌جاتی از قبیل پیاز، کلم و گوجه فرنگی کاربرد دارند.
  • لوله‌های آبرسانی در انتقال آب باغات پنبه و نیشکر نقش مهمی ایفا می‌کنند.
  • این محصول‌ها در آبیاری حبوباتی مانند لوبیا، نخود و عدس استفاده می‌شوند.
  • لوله‌های آبرسانی در انتقال آب به سبزیجات، یونجه‌ها و چمن‌های پارک‌ها بکار می‌روند.
  • در لوله کشی منازل و ساختمان‌های مختلف این لوله‌ها کاربرد بالایی دارند.

مزایای لوله پلی اتیلن آبرسانی

مزایای لوله پلی اتیلن آبرسانی

لوله‌های آبرسانی از مزایای بالایی برخوردار می‌باشند. آن‌ها برای اتصال به وسایل یا ابزار آلات پیچیده‌ای نیاز ندارند. لوله‌های پلی اتیلنی با اتصالات و شیرآلات پلیمری به آسانی نصب می‌شوند. این محصول‌ها به سادگی بهم می‌چسبند. آن‌ها در مقایسه با لوله‌های فلزی و بتنی در انتقال آب عملکرد بالایی از خود نشان می‌دهند. هزینه‌ی خرید و نصب لوله‌های آبرسانی بسیار پایین می‌باشد. این محصول‌ها سبک هستند و به آسانی جابجا می‌شوند. لوله‌ها در مقابل میکروارگانیسم‌ها، برف و باران، و تجزیه‌ی میکروب‌ها بسیار مقاوم هستند. آن‌ها طول عمر بالایی دارند و به مدت بیشتری قابل استفاده می‌باشند.

لوله پلی اتیلن گازی

لوله‌های پلی اتیلن گازی از مواد پلی اتیلنی بسیار مقاوم و مستحکم ساخته می‌شوند. این لوله‌ها نباید نشتی و یا شکاف خاصی داشته باشند. در فرآیند تولید لوله‌های گاز رسانی از مواد اولیه‌ی بسیار باکیفیت استفاده می‌کنند. این لوله‌ها در مقابل آتش سوزی و زنگ زدگی بسیار مقاوم می‌باشند. برای اتصال لوله‌های گازی از روش الکتروفیوژن بهره می‌گیرند. در این روش محل اتصال یا جوش حرارت داده می‌شود تا نرم شود. موقع سرد شدن دو نقطه با قدرت بالایی بهم می‌چسبند. این لوله‌ها ضد آب هستند و در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

لوله پلی اتیلن گازی

کاربرد‌ها لوله پلی اتیلن گازی

لوله‌های گاز رسانی کاربرد‌های زیادی دارند. این لوله‌ها برای انتقال گاز شهری و روستایی در مناطق مختلف کشور بکار می‌روند. لوله‌های بزرگ انتقال گاز در اطراف خیابان‌ها و کوچه‌ها در زیر زمین نصب می‌شوند. علاوه بر گاز در صنعت نفت این لوله‌ها کاربرد بالایی دارند. لوله‌های گاز رسانی برای انتقال نفت خام استفاده می‌شوند. آن‌ها برای انتقال گازوئیل نیز بکار می‌روند. در صنعت پتروشیمی این لوله‌ها بسیار کاربردی می‌باشند. مایعات شیمیایی با لوله‌های گاز رسانی به مقصد مورد نظر حرکت داده می‌شوند. این لوله‌ها برای حمل مایعات مضر در صنعت پتروشیمی بکار می‌روند.

مزایای لوله پلی اتیلن گازی

لوله‌های پلی اتیلنی گاز رسانی از مزایای خاصی برخوردار می‌باشند. این محصول‌ها در مقابل آسیب‌های اشعه‌ی نور خورشید بسیار مقاوم هستند. لوله‌های گاز رسانی خاصیت الاستیسیته‌ی بالایی دارند. آن‌ها در خارج از محل نصب نیز بهم چسبانده می‌شوند. حمل و نقل لوله‌های گاز رسانی آسان‌تر می‌باشد. این محصول‌ها مقاومت بالایی در برابر مایعات شیمیایی و گاز‌ها دارند. سیالات در لوله‌ها بطور یکنواخت حرکت می‌کنند. جریان این مایع‌ها در طول لوله یکنواخت می‌باشد. لوله‌های پلی اتیلن گاز رسانی در مقابل خوردگی و پوسیدگی بسیار مقاوم هستند. مواد مختلف در این لوله‌ها رسوب ایجاد نمی‌کنند. همچنین آن‌ها در برابر زلزله و رانش زمین بسیار مقاوم می‌باشند.

لوله پلی اتیلن کاروگیت فاضلاب و زهکشی

لوله پلی اتیلن کاروگیت فاضلاب و زهکشی

لوله‌های کاروگیت یکی از انواع لوله‌های پلی اتیلنی می‌باشند که برای انتقال فاضلاب و پساب بکار می‌روند. این لوله‌ها بصورت دو جداره ساخته می‌شوند. سطح داخلی آن‌ها صاف و یکنواخت می‌باشد. عبور سیالات از بخش درونی لوله به آسانی انجام می‌گیرد. جامدات داخل مایع‌ها در سطح صاف رسوب نمی‌بندند. قسمت خارجی لوله‌ها بصورت حلقه حلقه می‌باشد. این محصول‌ها اغلب در ضخامت‌‌های ۸۰۰ الی ۳۰۰۰ میلیمتر ساخته می‌شوند. لوله‌های کاروگیت در برابر شرایط آب و هوایی، نور خورشید و ضربات مختلف مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

لوله‌های پلی اتیلن PE-RT

این لوله‌ها از پلی اتیلن‌های مقاوم ساخته می‌شوند. آن‌ها برای انتقال مایعات داغ و با دمای بالا بکار می‌روند. لوله‌های PE-RT در دستگاه‌های سرمایشی و گرمایشی استفاده می‌شوند. این لوله‌ها در برابر فشار‌ها و دماهای بالا تحمل بالایی دارند. لوله‌های PE-RT در مقابل خوردگی شیمیایی و پوسیدگی مقاوم هستند. شکل پذیری آن‌ها بسیار بالا می‌باشد و پس از عبور مایعات به حالت اولیه برمی‌گردند. برخی از لوله‌های پلیمری ممکن است در هنگام حرکت سیال داغ زودتر نرم و خراب شوند. لوله‌های پلی اتیلنی طول عمر و مقاومت بالایی دارند. در سیستم‌های تهویه مطبوع این لوله‌ها بیشتر استفاده می‌شوند.

فرآیند تولید لوله پلی اتیلن

فرآیند تولید لوله پلی اتیلن

برای تولید لوله‌های پلی اتیلن از روش اکستروژن استفاده می‌کنند. در این شیوه دستگاه‌هایی مانند اکسترود، وکیوم تانک، مارکر و… بکار برده می‌شوند. روش کار به این صورت است که تولید کننده‌ها ابتدا مواد گرانولی یا اولیه را به لوله‌های مارپیچی دستگاه اکسترود وارد می‌کنند. گرما در این دستگاه سبب ذوب شدن گرانول‌ها می‌شود. در ادامه مواد ذوب شده از اکسترود خارج شده و به داخل قالب‌ها انتقال می‌یابند. سپس مواد وارد مخزن وکیوم تانک حرکت داده می‌شوند. در این دستگاه لوله‌ها در اثر فشار وارد شده به شکل‌های مناسبی در می‌آیند. لوله‌های تولید شده در تانک‌های خنک کننده سرد می‌شوند. در این حالت این محصول‌ها قابل استفاده می‌باشند.

سه سؤال متداول

آیا لوله‌های پلی اتیلن علاوه با داشتن مزایای بالا معایبی هم دارند؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که بله آن‌ها معایبی هم دارند. این لوله‌ها قابل اشتعال هستند، ممکن است دچار خوردگی یا سایش شوند. آن‌ها مستعد ترکیدن می‌باشند. برخی لوله‌ها خشک بوده و انعطاف پذیری کمتری دارند.

لوله‌های پلی اتیلن نسبت به سایر لوله‌های پلیمری، فلزی و بتنی چه مزایایی دارند؟ این لوله‌ها نسبت به لوله‌های فلزی و بتنی سبک هستند و به آسانی جابجا می‌شوند. مقاومت آن‌ها نسبت به خوردگی و زنگ زدگی نسبت به لوله‌های قدیمی بالاتر می‌باشد. همچنین لوله‌های پلی اتیلنی نسبت به نوع پلی پروپیلنی و سایر پلیمر‌ها استحکام و مقاومت بالایی دارند.

لوله‌های پلی اتیلنی از چه موادی ساخته می‌شوند؟ این لوله‌ها از گرانول‌ها‌‌ تولید می‌شوند. این مواد نوعی پلیمر هستند که پس از ذوب شدن به پلی اتیلن‌ها تبدیل می‌شوند. در تولید لوله‌ها اغلب از پلی اتیلن‌های سنگین بهره می‌گیرند. این مواد دانسیته‌ و مقاومت بسیار بالایی دارند. مواد پایه‌ در تولید آن‌ها نفت خام و گاز طبیعی می‌باشند.

سخن پایانی

لوله‌های پلی اتیلن در انواع متنوعی تولید می‌شوند. این لوله‌ها کاربرد‌های زیادی دارند و برای آبرسانی، انتقال گاز، نفت و مایعات شیمیایی بکار می‌روند. آن‌ها هزینه‌ی نصب پایینی دارند. قدرت انعطاف پذیری و مقاومت لوله‌ها بالا می‌باشد. لوله‌‌های پلی اتیلنی‌ بسیار پرکاربرد هستند و عملکرد بالایی دارند.

بازرگانی ایران تاز عرضه کننده و تولید کننده انواع مواد اولیه، پلی اتلین های باکیفیت و قیمت مناسب به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. جهت خرید این محصولات و مشاوره می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش تماس بگیرید.

شماره تماس: 09104417319

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین پروژه ها